Boder

På Mariendal gårdspladsen kan du besøge en række boder, få lidt at spise og drikke og høre om de mange aktiviteter, der sker omkring Mariendal:

Hos Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke (FØJS) kan du høre om foreningens fokus på regenerativt landbrug, et nyt fødevaresystem og grøn mad. Føjs sælger læskende drikke.

Peters Gartneri og FØJS fylder Gåseboden op med friskhøstede grønsager, krydderurter, blomster og bær. Mød landmand Peter-Kirk Haugstrup og hør om hans mange afgrøder og fokus på at genskabe en frugtbar jord, og om kundebonde ordningen. FØJS kursisterne fra “Byg et nyt Fødevaresystem: Bod og blomster” vil være der med højt humør som altid.

Beder-Malling Egnsarkiv står klar med kaffe og vil fortælle om deres arbejde.

MAD

Mikrobageriet Brød´rene Juul fra Malling sælger deres lækre brød og gode kaffe fra deres lille kaffevogn.

Den Grønne Spire På Mariendal Festival kan du kigge forbi “Den Grønne Spire”, når sulten melder sig. Her serveres en lækker lun sommergryde af årstidens friske, økologiske råvarer. Fuldend selv din ret, når den toppes med grønt, sprødt, salt, sødt og stærkt. Alt er vegansk. Der tilbydes også en lækker sommerforfriskning til. Bag disken i “Den grønne spire” står 3 generationer, der deler en fælles passion for grøn, nærende mad. Familiens ældste medlem, Hanne, har tidligere drevet en række af restauranter, hvor hendes datter, Signe, er vokset op blandt kokkene. Senere drev de i fællesskab et mindre madsted. I dag driver Signe den lokale virksomhed, NOR36 i Ajstrup, hvor hun tilbyder ro og næring for krop og sjæl og hvor uddannelser, kurser og events bliver afholdt i de smukke, æstetiske omgivelser. På festivalen er Signes mand og parrets to døtre også med, når der serveres grøn, farvestrålende mad, hvor god smag og gode råvarer går hånd i hånd 🌱

MocaMad serverer grønne retter til sultne festivalgæster. Zsofia kører til dagligt medarbejderkantinen på Moesgaards universitetsdel og sin egen cateringvirksomhed. Zsofia er trofast kunde hos Peters Gartneri og mange vil huske hende for den forrygende rabarber gazpacho, som hun har serveret til Rabarberfesterne.

Hos MoCa kan du på lørdag smage og købe artisan, luksuschokolade fra Zsofia Chocolatier. Du kan smage forskelligt og farverigt smørrebrød lavet med friskbagt surdejsbrød, forskellige grøntsagspålæg,
krydderurter og spirer…besøg os!

Besøg Plantebranchen og hør om de nyeste plantebaserede fødevarer.

Naturli` kommer med en foodtruck fyldt med lækre plantebaseret drikke og smagsprøver. Kom og mød direktør Henrik Lund og få en snak om plantemad.

Krydr en to unge iværksættere, der sælger krydderiblandinger. Mød Oskar og Bob og få en smagsprøve. Krydr er medlem af Plantebranchen, der er en af festivalens sponsorer.

Hos BMI Madklub fra Malling kan du lære at lave lækre grønne pizzaer.

ANDRE BODER

Ajstrup Pil sælger smukke pileting. Anne har sine pilemarker på Mariendal, som du finder hendes bod ovre ved pilemarken.

Genbrugsgejst er klar med sjove og charmerende ting, lavet af genbrugsmaterialer. Britta Thorlann har indrettet festivalen med primært genbrugsmaterialer og i dag har hun så taget sin mor og sine søstre med til at passe den lille bod fyldt med kreative små gave ideer.

Den lille frugttræsplanteskole De Gamles Sorter, der laver frugtsorter på stammer, som i vore forældres tid kunne klare sig uden sprøjtning. Boris Wortmann vil fortælle om de gamle sorter (se foredrag), som man kan købe.

Femme Facon er vild med at bruge Mariendal som location for fotosessions til deres kataloger med smukke duge, sengetøj og tøj. Derfor er de selvfølgelig også med på festivalen. Femme Facon udvikler og leverer produkter indenfor boligtekstiler og kvindetøj i et landligt og romantisk univers til kvinder i hele verden. Virksomheden har en stor kærlighed til bæredygtighed og producerer derfor også kun tekstiler i natur og certificeret materialer.