Aktiviteter

Det vil vrimle med aktiviteter på festivalen, både indenfor i gårdens forskellige bygninger, på gårdspladsen, i Parken, ude på marken og i Væksthuset. Kort sagt – hele Mariendal gården vil summe af events, foredrag, musik, værksteder og boder.

Aktiviteterne foregår parallelt, så det er en god ide at vælge ud på forhånd, hvad du gerne vil deltage i.

På undersiderne her kan du læse mere om:

Her nogle særlige events:

KEND DIT TRÆ

Tag med Mætte Møller Holt i haven rundt om Mariendal og lær hvordan man kan kende træerne fra hinanden og hør om deres fantastiske væsener. Turen foregår kl 12-13. Vi mødes ved Ajstrup Bio- og Energilaug 11.50.

AIKIDO

Aikido i Haven kl. 13-14: ved Peter Hoa, stifter af Aikido Yuishinkai Aarhus sammen med beboere i hovedhuset. 
Aikido er en japansk kampkunst der trækker rødder helt tilbage til det feudale Japan. Aikido er som stilart først blev udviklet fra 1920’erne og frem. Aikido er en ikke konfliktsøgende kampkunst, hvor bevægelser og angreb søges absorberet og ledes i neutraliserende retninger, frem for konfrontation og magtanvendelse. Ifølge Aikido udtrykker en negativ intention eller et angreb ikke harmoni. Aikido søger at genoprette den tabte balance. Der er opvisning af øvede aikidoudøvere, ligesom der er mulighed for selv at prøve enkelte øvelser og teknikker. 

KROPSTERAPI

I Hovedhuset bor de to kropsterapeuter Kirsten Rejmers (kirstenrejmers.dk) og Mona Maria Remme (https://kropsterapi-aarhus.dk/). Denne eftermiddag har du mulighed for at få en fornemmelse af, hvad kropsterapi kan gøre for dig. Du skriver dig på listen på fordøren.

Kirsten behandler kl. 12-14, hver halve time med bars behandling for børn og voksne. Mona behandler kl. 14-16, 20 mins behandlinger med intuitiv kropsbehandlinger, ud fra en kort snak ved start.

Krop, sind og sjæl hænger uløseligt sammen og ubearbejdede indtryk og følelser vil ofte sætte sig i kroppen, for senere at komme til udtryk som smerter, ubehag og sygdom. At komme i balance igen, kan være en lang og hård rejse, men også en vidunderlig og magisk rejse, der bringer en tættere på den smukke kerne af livsenergi, vi alle har. ​ Kropsterapien kan for nogle være den helt rigtige støtte og guidning i forhold til at begive sig ud på denne rejse og få skabt balance i krop og psyke.

PILEFLET

Anne Klinker Hansen har pilemarkerne omkring Mariendal Gården. Her dyrker hun forskellige pilesorter og skaber små som store pileværker. På festivalen har Anne et værksted, hvor alle kan prøve at pileflette. Hun giver også guidede ture i pilemarkerne og fortæller om de forskellige sorter. Kom og vær med til at skabe et fælles pileværk.

Anne har til festivalen flettet en fantastisk portal af pil, som du kan se ved indgangen til gårdspladsen. Hun har også flere skulpturer med, skabt i pil.

MARKVANDRING MED PETER

100 grønne sager – regenerativt dyrket mad direkte fra marken til
lokalsamfundet.”

Kl. 14-15: Tag med landmand Peter Kirk-Haugstrup i grønsagsmarken og nyd de mange
skønne afgrøder, urter, spiselige blomster. Se og hør om de regenerative
dyrkningsforsøg. Mød kursister fra FØJS kurset ”Fra Muld til Mad og et par af
de 100 kundebønder, der er medejere af høsten og selv går i marken og høster
sæsonens afgrøder.